Miért vált ki rajongást, ugyanakkor elutasítást is a Bogyó és Babóca? Mi az oka annak, hogy Magyarország legismertebb mesehősei annyira megosztók a felnőtt közönség körében? Mit adnak mégis a gyerekeknek a csigafiú és a katicalány történetei, ami miatt ők ragaszkodnak hozzájuk? Podcast ajánló.

Bartos Erika Bogyó és Babóca című végtelen könyvsorozatának jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a két legutóbbi reprezentatív olvasáskutatásban kiderült: messze ez a gyerekeknek írt legismertebb könyvsorozat az egész országban.

Épp az egyszerűsége miatt a szülők egy része rajong érte, másik részük viszont mereven elutasítja azt a világot, amelyet felépített a szerző. A gyerekek számára ettől függetlenül a jól felismerhető, biztonságos világot jelentik Bartos Erika történetei – olvasható a Mesecentrum ajánlójában.

Kötve hiszemKerekasztal-beszélgetések az ifjúsági és gyerekirodalomról Gutenbergtől Zuckerbergig. A Mesecentrum podcast sorozatának állandó beszélgetőpartnerei: Harmath Artemisz, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum vezetője és Nényei Pál magyar szakos tanár, gyerekirodalmi szakértő. A harmadik adás vendége Varga Lilla könyvtáros. Műsorvezető: Nyulász Péter.

A könyv, amiben kötve hiszünk: Bartos Erika: Bogyó és Babóca

Nyitókép: a Kötve hiszem podcast 3. adásának beszélgetőpartnerei